Aliens!

Vi är ett beklämmande släkte som hellre ägnar oss åt önsketänkande än världsligt faktum då vi står inför något okänt. Oförklarigt är inte det samma som övernaturligt, vilket många tycks tro, eller i alla fall önska.

 Fenomenet crop circles har för länge sedan avslöjats som ett busstreck av vanliga människor, sådana vi finner på planeten Tellus.

 Homo Sapiens således.

 Crop circles är alltså inte mystiska meddelanden, skapade av aliens från en annan planet. Crop circles är inte ens fenomen skapade av människor besittandes speciell och utomjordlig teknologi, så vida inte brädor, rep och pvc-rör räknas dit. Men, det tror jag inte.

 Cirklarna fortsätter att fascinera, och inte för att de en gång började skapas av Doug Bower och Dave Chorley i Storbritannien 1978 för att sedan spridas till andra delar av världen. Det om något borde vara en sak att fascineras över, att ett busstreck sprids till andra aktörer utan att dessa har kommunicerat med varandra förutom genom just dessa cirklar.

 Nej, cirklarna fascinerar genom vad de inte är: meddelanden från en högre stående civilisation. Trots att allt avslöjades 1991 av skojarna själva och trots att de visade media hur de bar sig åt och trots att människor efter det upprepat de mest komplicerade formerna av sädescirklar fortsätter folk i allmänhet att vara vankelmodiga över dessa cirklars ursprung. Inte ens Svenska Wikipedia kan ge det enkla, entydiga svarat på cirklarnas ursprung. Det är beklämmande.

 Vi får acceptera att  Doug Bower och Dave Chorley utgör en högre stående civilisation.

 Vem vill veta sanningen när vi kan bli förförda av lögnen.

Detta inlägg publicerades i vardagligt och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Aliens!

  1. Pingback: Härliga tider, Strålande tider…. « PeoWagstrom's Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s