Folihattar IV – Making it up as she goes along

  Det kom inte som någon direkt överraskning att Annika Dahlqvist fick det inte på något vis ärofyllda priset ”Årets förvillare”. Det är snarare en överraskning att hon faktiskt är läkare. Hennes åsikter, i den mån hon har visat dem på Internet, verkar anmärkningsvärt rudimentära i sin utformning. Medborgare, jag skall illuminera detta påstående genom några citat som jag valt att kommentera.

   ”Att vaccinera bort ett influensavirus i befolkningen tror jag inte på. Ett virus som en gång har kommit, kommer säkert tillbaka igen.” (A. Dahlqvist)

  Jo, jag väntar på smittkoppornas återtåg i så fall och är inte ett dugg tacksam för att Jenner kom på det där med att kokoppor, att den formen var mildare och samtidigt gav oss ett skydd mot smittkoppor. Nej, det hade varit mycket bättre och få vrida sig i outsägliga plågor, få ansikte och kropp märkt av koppriga ärr, samt dö så att människosläktet en gång för alla besegrat denna farsot ”på egen hand”. Hur många TUSEN år det än hade tagit.

  Det tog tio år av effektivt vaccinerande att utrota smittkoppor. Men, detta är ju inte möjligt enligt Dahlqvist. Hennes inställning till sjukdomar påminner väldigt mycket om den inställning Florens och Genuas invånare i intog när första chocken lagt sig under digerdödens dagar: ”ät och var glad – det är ingen idé att försöka göra något åt saken.” Och i Dahlqvist sinnesvärld är det verkligen ät och var glad som gäller – ät rätt (LCHF), så ordnar sig allt. Till och med cancer.

   ”Riskerna av influensan visar sig direkt i form av komplikationer och död, men biverkningar av vaccinet kan uppstå senare i former som man inte direkt kan härleda till vaccinet.” (A. Dahlqvist)

  En mycket märklig inställning av en läkare. Att låta en hypotetisk risk som hon inte har några som helst belägg för väga tyngre än en risk som det finns belägg för. En form av outvecklad logik som får mig att häpna. Med den slutledningsförmågan hoppas jag att hon inte ställer allt för många diagnoser.

  ”Det är troligen lika stor risk för att bli svårt sjuk och dö av vaccinet som av influensan.” (A. Dahlqvist)

  Det är denna läkare, Annika Dahlqvist, som yttrade dessa ord ovan som Aftonbladets läsare försvarar. Vad bygger hon detta på? Jo, hon ”känner” att det nog förhåller sig så. Det måste ändå erkännas: om någon blir utsedd till årets förvillare och Aftonbladets läsare rusar till dennes försvar – då vet jag att det var rätt person som fick utmärkelsen.

  Fotnot: Jag använde som exempel två mycket farliga sjukdomar: smittkoppor och pest. Dessa är betydligt mer fasansfulla än svininfluensan, men det är principen jag vill förtydliga. Och det är att Dahlqvist verkar vara, i princip, yr i tombolan. Det är visserligen min arroganta åsikt, men i skenet av dessa citat har jag svårt att uppbåda ett enda uns av ödmjukhet.

Detta inlägg publicerades i Demokrati och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s