Socialism

Olof Palme gav svar på tal om frågan varför han var demokratiskt socialist, eller var det socialistisk demokrat?

Varför jag lutar mer åt det socialistiska hållet i min utopi av samhället har många orsaker. Ibland är dessa baserade på andras erfarenheter. Här kommer en.

Jag har en bekant i USA. Han är lärare på en skola för de yngre årskurserna. Han har familj och som så ofta händer och är fallet väntade de plötsligt en dag ett barn till. När barnet sedan föddes visade det sig att det inte kunde förlöpa utan komplikationer. situationen var allt annat än väl – barnet var riktigt illa där an efter dess födelse.

Nå, allt är inte alltid relativt, men i det här fallet var det det. Situationen för barnet, som var en pojke, skulle bete sig betydligt ljusare på ett annat sjukhus i samma delstat. Där, på det andra sjukhuset, var kompetensen på just dessa typer av komplikationer, och en mängd andra också kan jag tänka mig, betydligt högre. Kruxet var bara det att lärarens försäkring inte täckte behandling på det bättre sjukhuset.

Medan pojken bokstavligt talat låg och dog var föräldrarna tvungna att processa i domstol för den bättre vården på det andra sjukhuset. De vann och pojken överlevde. Helikopterresan från det ena till det andra sjukhuset kostade 10 000 dollar. Läraren var mycket glad över att den resan åtminstone ingick i hans försäkring.

När någon blir sjuk i Sverige tvekar samhället inte, utan skickar den sjuke till ett sjukhus där kompetensen är hög just för den specifika åkomman – oavsett försäkring.

Nu skulle någon kanske tycka att läraren var ett pucko som inte hade den bästa försäkring som gick att få tag i. Jag anser att ett barn inte skall behöva lida eller dö enkom på grund av en sådan omständighet.Högerspöket

Detta inlägg publicerades i Demokrati och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s